Dronken Nieuwegeiner opgepakt na lange achtervolging

In de nacht vn zaterdag op zondag 11 december heeft de politie een 35-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Na een wilde achtervolging op de A12, nabij De Meern kon de Nieuwegeiner staande worden gehouden in Moordrecht. Tientallen km’s daarvoor had de man al een stopteken gekregen omdat hij niet mocht rijden vanwege een eerder verkregen rijverbod die avond, maar daar trok hij zich echter weinig van aan.

Foto: Politie De Copen, eenheid Midden Nederland

De politie laat op Social Media weten dat de man zich heeft schuldig gemaakt aan: rijden tijdens het rijverbod, het weigeren van een alcoholtest op straat, het negeren van een stopteken, het in eerste instantie niet kunnen tonen van het rijbewijs en rijden met een verlopen rijbewijs. De man moest zijn (verlopen) rijbewijs inleveren. Justitie zal bepalen welke straf hem boven het hoofd hangt.

Alcoholtest
In eerste instantie wilde de Nieuwegeiner niet meewerken aan een alcoholtest, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar draaide hij bij en onderging hij alsnog de test. Daaruit bleek dat hij vier keer meer alcohol had gedronken dan is toegestaan. Hij blies bijna 1000 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Justitie zal bepalen welke straf hem boven het hoofd hangt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk