Drie inwoners beloond met inzending hartenwens Geins Geluk

De nieuwe regeling voor inwonersinitiatieven is op Valentijnsdag geïntroduceerd. Dit werd ondersteund met een Valentijns stand in City van waaruit hartenkaarten en hartenballonnen werden uitgedeeld. Onder de vele hartenwensen die zijn geschreven, zijn 3 winnende wensen beloond met een dinerbon voor twee. Deze werden door wethouder Adriani en Stekelenburg overhandigd. 

Een mooiere wijk en stad 
De gemeente Nieuwegein wil inwoners stimuleren om met voorstellen te komen die onze wijk, buurt of stad mooier maken. De gemeente hoopt dat deze eerste hartenwensen andere inwoners inspireren om ergens mee aan de slag te gaan en gebruik te maken van de bijdrage die Geins Geluk daarin kan leveren. Namelijk co-financiering tot maximaal 50% van wat nodig is. 

De drie winnende hartenwensen waren van: 
Rob Appeldoorn – Meer betaalbare appartementen voor 55+ 
Wendy Hintzbergen – palen of haken voor de zakken met plastic zodat deze niet meer wegwaaien 
Martin Bessem – een mollenvanger zodat mijn blinde buurman geen horden meer hoeft te lopen op de stoep 

Bij de overhandiging van de dinerbon benadrukte wethouder Stekelenburg: ”Als wethouder ben ik dol op vernieuwende ideeën van onze inwoners. Hieruit blijkt hun betrokkenheid bij hun wijk. Dat belonen wij uiteraard graag! 

Verbinding 
Voor alle opgegeven wensen geldt dat de wijkcoördinatoren gaan kijken of ze bewoners met gelijke ideeën met elkaar in verbindingen kunnen brengen. Ook worden de wensen nagelopen op meldingen over onveilige situaties en wordt ervoor gezorgd dat deze meldingen bij de juiste collega’s terecht komen. 

Geins Geluk is een regeling in Nieuwegein die het mogelijk maakt om maatschappelijke inwonersinitiatieven te realiseren. Initiatieven gericht op een mooie, warme en gezellige leefomgeving; een fijne stad om te wonen. Een stad waar ruimte is voor iedereen en iedereen zich welkom voelt. Inwoners van Nieuwegein worden gestimuleerd om hier een bijdrage aan te leveren. Dit kan op vele manieren. De gemeente Nieuwegein draagt hier graag aan bij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren