Drie helden strijden tegen zwerfafval in Zandveld

In het hart van Zandveld hebben drie betrokken inwoners, Dimitri, Bertus en Sabrine, zich verenigd in de strijd tegen zwerfafval. Twee jaar geleden verhuisde Dimitri naar een appartementencomplex vlakbij winkelcentrum Hoog-Zandveld. Van jongs af aan kan hij niet tegen afval: “Ik vind het erg om afval op straat te zien.” Al lange tijd is hij bezig met het rapen van zwerfafval en na zijn verhuizing overtuigde hij Bertus en Sabrine om mee te doen. Samen vormen ze een gezellig team dat vrijwel dagelijks de straten van Hoog-Zandveld en Zandveld schoner maakt.

Zwerfafval

“Per dag halen we 10 grote vuilniszakken vol afval op,” vertelt Dimitri, terwijl hij vol passie spreekt over hun inzet. Het gekste wat hij heeft gevonden? Een volle tank met lachgas. Dit lovenswaardige initiatief doen ze naast hun reguliere banen overdag.

Om hun missie te vergemakkelijken, hebben ze een handige afvaltrolley ontworpen. Deze trolley is uitgerust met een vuilnisbak, een plek voor de rol vuilniszakken, een handige grijper, en nog veel meer. “Houd Nieuwegein schoon! Is onze slogan”, vertellen de drie vol trots. Een mooie gedachte om uit te dragen.

Dimitri, Bertus en Sabrine rapen zwerfafval niet voor persoonlijk gewin. “Mensen geven ons lege blikjes als bedankje, die we voor statiegeld kunnen inruilen,” zegt Dimitri.” Maar wat moeten wij met het geld? We sparen het op en aan het eind van het jaar doneren we de opbrengst aan KIKA.”

Gevraagd naar hun motivatie, antwoordt Dimitri: “Ik kan gewoon niet tegen afval. Zelfs op mijn werk raap ik het op als ik het zie.” Bertus voegt eraan toe: “Ik gooide vroeger wel eens wat op straat, maar door Dimitri heb ik geleerd dat dat niet goed is. En daarom doe ik het niet meer. En Sabrine vindt het gewoon leuk om afval te prikken.”

Het trio heeft een duidelijke boodschap voor hun medeburgers: “Stop het in je zak en gooi het in de prullenbak!” Met hun toewijding en voorbeeldige inzet inspireren Dimitri, Bertus en Sabrine anderen om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan en een schonere leefomgeving te creëren. Helden!

Doe ook mee
Wilt u ook bijdragen aan een schonere buurt? Word dan Zwerf Afval Pakker (ZAP’er)! Al veel ZAP’ers zetten zich in voor het schoonhouden van hun buurt. De gemeente Nieuwegein biedt een ZAP-pakket met hulpmiddelen aan, waarmee u het zwerfafval kunt opruimen. Met wie, waar en wanneer het u uitkomt. Alleen of met een groep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk