Drakenbootraces naar Nieuwegein

Zondagmiddag 8 september wordt in Nieuwegein voor het eerst een openbaar drakenbootrace festival georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op het Merwedekanaal aan de Herenstraat in Jutphaas nabij Kasteel Rijnhuizen. Het festival wordt georganiseerd door de werkgroep sport en spel van Maritiem Nieuwegein in samenwerking met Dragon Events.

Naast steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zal ook Nieuwegein, stad aan het water, zich gaan mengen in de strijd der draken. Drakenbootraces worden al ruim 3000 jaar gevaren in Zuidoost-Azië en zijn tien jaar geleden in Europa geïntroduceerd.

De organisatie mikt niet alleen op bedrijventeams maar ook sportverenigingen en wijk- of straatteams kunnen meedingen naar de wisseltrofee. Er zijn twee soorten teams. Een klein team, acht peddelaars en een drummer, en een groot team, 16 peddelaars en een drummer. Voor aanvang van de wedstrijd krijgen de teams instructies en kunnen zij oefenen met de boten. Ervaring in drakenbootraces is niet noodzakelijk. In Nieuwegein zal de race plaatsvinden op een 200 meter baan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren