Drakenbootfestival in Jutphaas gaat niet door

Het Drakenbootfestival dat op zondag 17 september aanstaande gehouden zou worden in Jutphaas gaat niet door. De organisatie krijgt de financiën niet rond. Het zou juist een jubileumfeest worden want, dit jaar zou het voor de vijfde keer gehouden worden op het Merwedekanaal langs de Herenstraat. In overleg met het bestuur van Maritiem Nieuwegein is hiertoe besloten.

De reden voor dit besluit bestaan uit een aantal zaken. Vooral het financiële plaatje is niet toereikend. Momenteel zou de organisatie 50% van de begroting binnen moeten hebben, ‘maar helaas hebben we nog geen kwart hiervan. De vooruitzichten zijn niet hoopgevend en we zien hier op korte termijn geen verandering in komen’ aldus het bestuur van Maitiem Nieuwegein op haar Facebookpagina.

Geld is niet de enige reden van de afgelasting. Ook het aantal aangemelde teams blijft achter bij de verwachting. Bovendien is de organisatie onder bezet en kan niet meer tijd vrijmaken om deze zaken eventueel te doen keren. Het is onbekend of in 2018 een Drakenbootfestival gehouden gaat worden.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren