Douches sportpark Zandveld weer in gebruik

In de week van 11 september is een Legionellabesmetting aangetroffen in de 2 kleedaccommodaties op sportpark Zandveld. De gemeente heeft daarop maatregelen getroffen om de Legionellabacterie terug te dringen en heeft opnieuw watermonsters laten nemen. De legionellabesmetting in de waterleiding van beide gebouwen is aanzienlijk afgenomen, echter nog niet helemaal verdwenen. De gemeente gaat verder met het desinfecteren van de waterleidingen. Om toch weer veilig, zonder risico voor de gezondheid, gebruik te kunnen maken van de douches worden vanaf vrijdag 27 september alle douches in de was- en kleedaccommodatie van beide gebouwen voorzien van speciale anti-legionella douchekoppen. De gemeente verwacht dat de besmetting bij een volgende meting voldoende teruggedrongen is en de accommodatie weer normaal gebruikt kan worden.

Deze week is na het nemen van watermonsters ook in sportpark Galecop een Legionellabestemming aangetroffen. Dinsdag 24 september zijn de douches (tijdelijk) afgesloten. De gemeente treft maatregelen om de waterleiding schoon te krijgen (doorspoelen van de waterleidingen, verwijderen van perlators van kranen). De kleedruimten, kantine, waterkranen en toiletten kunnen verder zonder gevaar gebruikt worden. De gebruikers van het sportpark zijn inmiddels geïnformeerd. Volgende week worden er weer watermonsters genomen en onderzocht. Naar verwachting zijn de uitkomsten hiervan in de 2e week van oktober bekend. Door het treffen van deze maatregelen is het verantwoord de kleedaccommodatie in de tussenliggende periode te gebruiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren