Douches sportpark Zandveld buiten gebruik

In sportpark Zandveld zijn donderdag 12 september de douches (tijdelijk) afgesloten in verband met een Legionellabesmetting. Legionella is een bacterie die in uitzonderlijke gevallen een longinfectie kan veroorzaken. De gemeente treft maatregelen om de waterleiding schoon te krijgen. De kleedruimten, kantine, waterkranen en toiletten kunnen verder wel zonder gevaar gebruikt worden. De gebruikers van het sportpark zijn inmiddels geïnformeerd.

Alle gemeentelijke gebouwen met douches hebben een automatische spoelinrichting ter voorkoming van Legionellabesmettingen. Door het nemen van watermonsters worden deze regelmatig gecontroleerd. Op sportpark Zandveld bleek desondanks toch sprake van een te hoge concentratie legionella in de waterleiding. De gemeente heeft maatregelen genomen.

Legionella is een bacterie die in vochtige milieus kan voorkomen. De meeste mensen worden niet ziek van legionella. In uitzonderlijke situaties kan iemand er ziek van worden. De besmetting vindt plaats via de longen, door inademing van zeer fijne waterdruppeltjes (nevel).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren