Dorpskerk Nedereindseweg Groene Kerk

Nederland telt steeds meer kerken die kiezen voor duurzaam en bewust leven. Je herkent ze aan een eerlijke kop koffie na de dienst, zonnepanelen op het dak of een groot hart voor de schepping en zorg voor de naaste. En allemaal hebben ze een bordje aan de muur: Wij zijn een Groene Kerk. De Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord (PGNN) aan de Nedereindseweg heeft onlangs het predikaat ‘Groene Kerk’ gekregen.

De PGNN is reeds jaren bezig met duurzame maatregelen. Zo worden er kledingacties georganiseerd voor de Penitentiaire Inrichting. Er werken diakenen en kerkleden als vrijwilliger bij de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Aan de Kerstpakkettenactie die 15 jaar geleden is gestart door PGNN, wordt inmiddels door zes kerken in Nieuwegein meegedaan.

In het College van Diakenen en het College van Kerkrentmeesters is een toelichting gegeven op mogelijke acties in het kader van groenekerken. Dit heeft er mede toe geleid dat inmiddels door de Kerkenraad een werkgroep ‘duurzame ontwikkeling’ aan het werk is gezet om Colleges en Taakgroepen te ondersteunen bij mogelijke acties om de gehele gemeente meer bewust te maken van het het belang van duurzame ontwikkeling en aandacht voor de schepping.

De Colleges en Taakgroepen zullen in hun programma inhoud geven aan duurzame ontwikkeling. Duurzaamheid komt op de agenda’s van de Colleges en alle Taakgroepen. Jaarlijks wordt een programma opgesteld voor het volgende jaar waarin de stap(pen) worden genoemd op het pad naar een duurzamere kerk.

Bij de verbouwing van de kerk wordt uitgegaan van energiebesparing en dus minder uitstoot van koolstofdioxide en bijdragen aan beperking van klimaatverandering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren