Doorstart Stichting Voedselbank Nieuwegein

De Stichting Voedselbank Nieuwegein heeft een nieuw bestuur. De Voedselbank verstrekt aan tientallen burgers en gezinnen een wekelijks voedselpakket. Het gaat daarbij om mensen met een (zeer) laag inkomen uit Nieuwegein en IJsselstein. Wekelijks gaat het om ruim 80 pakketten. Verstrekking van deze voedselpakketten vindt plaats op de uitgifteplek aan de Montageweg in Nieuwegein. Dit is alleen mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers en gulle voedselleveranciers en dankzij brede financiële ondersteuning van de kerken, het bedrijfsleven en vele anderen.

Onder leiding van Harry Glas, toenmalig lid van de werkgroep Diaconie en Caritas is een goede organisatie neergezet. Vanaf begin 2013 heeft deze organisatie de uitgifte van pakketten verzorgd. Voor de continuïteit van de organisatie is nu een breder samengesteld bestuur benoemd. Dit bestuur bestaat nu uit de volgende personen: Cor van Dalen is de voorzitter/secretaris, Otto Staal is de penningmeester en Gert Schut. De eerste twee zijn inwoner van Nieuwegein, de derde woont in Leerdam. Hij heeft nauwe banden met Voedselbank Leerdam, Voedselbanken Nederland en met het regionale depot in Rotterdam, dat ook aan de Voedselbank Nieuwegein levert.

Het nieuwe bestuur heeft om de continuïteit te zekeren een aantal ambitieuze speerpunten geformuleerd: organiseren van activiteiten met als doel goederen en geld te verwerven om deze in te zetten voor de cliënten van de Voedselbank – bestendiging van de huidige en toekomstige financiële situatie – zorgen voor breed draagvlak in Nieuwegein en IJsselstein – de samenwerking met de kerken van Nieuwegein en IJsselstein intensiveren en voor de Voedselbank z.s.m. een ANBI-certificering regelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk