Dolle septemberdagen voor de VVD

September 2012 is voor de VVD-Nieuwegein een bijzondere maand. Een maand met veel ontwikkelingen. Graag neem ik u daar even in mee. De maand september stond natuurlijk in het teken van de Tweede Kamer verkiezingen. De VVD werd wederom de grootste partij van Nederland. De VVD groeide landelijk met 10 zetels. Plaatselijk scoorde de VVD ook uitstekend. Tijdens de diverse campagne activiteiten werd al duidelijk dat veel Nieuwegeiners vertrouwen hebben in de degelijke VVD aanpak van de problemen in het land. Die signalen ving ik zelf op, maar hoorde ze ook vanuit het campagneteam en de vele vrijwilligers.

In Nieuwegein scoorde de VVD 27,6% van alle stemmen. Daarmee is de VVD wederom de grootste partij in Nieuwegein. Al hoewel je voorzichtig moet zijn met trends en uitslagen doorvertalen naar raadszetels in Nieuwegein, lijkt hier verdere groei niet onmogelijk. Deze week koos de Tweede Kamer een nieuwe voorzitter: Anoushka Miltenburg. Felicitaties en gepaste trots. Zij is van oorsprong Nieuwegeinse, bracht haar (middelbare)schooljeugd hier door en is graag gezien gast op bijeenkomsten van de VVD-afdeling Nieuwegein. Het is mooi dat de VVD de Kamervoorzitter levert, het is prachtig dat zij dat is geworden.

In september werd Johan van Everdinge (VVD-raadslid en oud-wethouder) benoemd tot wethouder van de stad Oudewater. Tevens werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten als raadslid. Op 26 september werd Evert van Linge benoemd als opvolger van Johan van Everdingen in de raad van Nieuwegein. Direct na zijn beëdiging werd Evert door de raad met een ruime meerderheid van stemmen benoemd tot lid van het raadspresidium.

In die zelfde raadsvergadering van 26 september werd in de loop van de avond bekend dat Wouter Kolff door de gemeenteraad van Veenendaal unaniem is voorgedragen voor het burgemeesterschap van Veenendaal. Deze voorgenomen benoeming is het bewijs van, en de waardering voor, de bijzonder bestuurlijke kwaliteiten van Wouter. Iets dat goed is komt snel. Wouter heeft dat bewezen. Wouters officiële benoeming en beëdiging zal over enkele weken plaatsvinden. De VVD-fractie zal in die periode na een zorgvuldige afweging met een wethoudersvoordracht komen om in de opvolging te voorzien.

Graag feliciteer ik Johan, Evert, Wouter en Anouchka en de VVD met de mooie benoeming, en het prachtige verkiezingsresultaat.

Johan Gadella
Fractievoorzitter VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk