Doe mee met de Ketting Kledingruil in Nieuwegein!

Begin deze maand startte Jennifer Ras met het opzetten van de Ketting Kledingruil Nieuwegein. De Ketting Kledingruil werd tijdens de pandemie bedacht door Nichon Glerum uit Amsterdam. Een kledingruil-ketting uit liefde voor kleding, om iets te doen aan de textielafvalberg én om de sociale contacten met vrouwen uit de buurt aan te halen in deze tijden van winkelsluiting en sociale isolatie. Dit idee is inmiddels overgenomen door initiatiefnemers in meer dan 60 steden in Nederland, nu dus ook in Nieuwegein.

Jennifer: “Ik was benieuwd of ik andere vrouwen in Nieuwegein enthousiast kon maken voor dit duurzame initiatief.” Dat heeft ze geweten! Na een berichtje op Facebook stroomden de aanmeldingen binnen. “Zo leuk”, zegt Jennifer “dat we mooie, tweedehands kleding in Nieuwegein kunnen ruilen via een tas die van huis naar huis gaat! Dus na alle enthousiasten reacties ben ik snel met de tassen gestart.” Inmiddels gaan er al drie tassen rond, ingedeeld op kledingmaat. De tas volgt een route door Nieuwegein.

Jennifer: “Als je de tas ontvangt, heb je drie dagen de tijd om op je gemak de kleding te bekijken en te passen. Heb je zelf nog mooie, hele en schone kleding die je niet meer draagt, dan kun je die toevoegen aan de tas (maar dat is niet verplicht). Vervolgens breng je de tas bij de volgende op de lijst. De ketting herhaalt zich, dus na een paar weken komt de tas vanzelf weer bij je langs.”

Meedoen?
Woon je in Nieuwegein en ben je enthousiast? Meld je aan via Facebookgroep @Ketting Kledingruil Nieuwegein. Heb je geen Facebook? Stuur Jennifer dan een berichtje via 06-28275586.

Jennifer Ras met haar kledingtassen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren