Doe mee, klik aan! bij de provincie

Denk mee met de provincie Utrecht. Stem via internet over de thema’s die de provincie de komende jaren extra accent moet geven in het kader van Agenda 2010. Nu kan iedereen een voorkeur aangeven van drie uit acht thema’s waar Gedeputeerde Staten mee verder willen. Nadat overlegd is met de “netwerksamenleving” maken Gedeputeerde Staten een voorstel van tien projecten aan Provinciale Staten. Dan kan iedereen opnieuw, via internet, daaruit een top drie bepalen.

Het resultaat van deze peiling wordt aangeboden aan Provinciale Staten. Provinciale Staten bepalen dan in het voorjaar van 2002 hoe de Agenda 2010, met die belangrijke en beeldbepalende projecten, er uit komt te zien. Dat is de kern van de boodschap waarmee op dit moment de provincie via Internet het tweerichtingsverkeer tussen burgers en bestuurders activeert.

Voor de Provinciale Staten is het nieuw dat burgers uitgenodigd worden actief via Internet hun stem te laten horen bij de voorbereiding van het beleid. In dit proces vragen ze twee maal: doe mee, klik aan! In de eerste fase (tot 6 januari 2002) kan men op de Agenda 2010-site een top-drie-score uitbrengen binnen de acht thema’s die Gedeputeerde Staten hebben geselecteerd. Maar men kan ook een eigen projectidee aandragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk