Doe mee aan NlDoet

Kent u een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of hebt u zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLDoet. Elk jaar steken hiervoor vele maatschappelijk betrokken mensen de handen uit de mouwen. En ze maken er heel veel mensen blij mee. Het gaat hier om de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. NLDoet wordt dit jaar gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

Samen aan de slag
Op vele plekken in Nieuwegein zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld helpen bij het maken van bijenhotels of vlinder-idilles, een ontmoetingstuin opknappen, een (school)plein aantrekkelijker maken, een bar schilderen, een leslokaal bouwen of een varend clubhuis onderhouden. Kijk voor nadere informatie en voor nog tal van andere klussen in Nieuwegein op www.nldoet.nl. Er zit vast en zeker een klus tussen die u samen met collega’s, familie, sportclub enz. voor een dag(deel) kunt doen. U kunt u opgeven via www.nldoet.nl.

B&W
De leden van het college van B&W doen ook dit jaar weer mee aan NLDoet. Hans Adriani en Jan Kuiper gaan naar Reinaerde Kinderdagcentrum Skippy om al het buitenspeelgoed op te knappen, Marieke Schouten gaat naar Reinaerde De Lijsterbes om de moestuin klaar te maken voor de lente en burgemeester Frans Backhuijs helpt mee aan het repareren van tribunes bij honk- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds.

Samen voor Nieuwegein
Al enkele jaren vervult Samen voor Nieuwegein een belangrijke rol bij het stimuleren van NLDoet in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat NLDoet extra onder de aandacht wordt gebracht en de organisaties die meedoen worden ondersteund. Daarom krijgt Samen voor Nieuwegein een subsidie om die rol te vervullen.

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLDoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2018 werden 9700 klussen geklaard in heel Nederland. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van dit fonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren