Dode bij schietpartij op de Apolloburg

Bij een schietpartij op de Apolloburg 47 in de wijk Batau noord is maandagavond een dode gevallen. De politie heeft een man aangehouden.

Volgens omwonenden klonk iets na 22.00 uur opeens een reeks knallen, mogelijk ging het om het geluid van een machinegeweer. De politie heeft dezelfde informatie van getuigen gekregen, maar kan nog niets zeggen over het wapen dat is gebruikt. De getuigen zeggen ook dat de dader het gemunt had op een man in of bij een schuurtje.

Vrij snel na de schietpartij werden twee gewonden met ambulances naar het UMC in Utrecht gebracht. Een van hen bezweek aan zijn verwondingen, de ander is aangehouden door de politie. Zijn personalia zijn nog niet bekend, ook kan de politie nog niks zeggen over de manier waarop hij betrokken zou zijn geweest bij het vuurgevecht.

Getuigen spreken van een donkere auto die na de schietpartij weg is gereden. De politie maakt jacht op de wagen, maar heeft weinig concrete informatie over het type auto. 
De forensische opsporing doet onderzoek op meerdere locaties in de straat en heeft de omgeving ruim afgezet. Ook is de politie druk met het horen van omwonenden en andere getuigen. De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de betrokkenen bekenden zijn van de politie.

UPDATE dinsdag 25 juni 10.24 uur: In de morgen van dinsdag 25 juni is de politie begonnen met een onderzoek in de woning aan de Apolloburg. De weg is afgezet en de woning afgeschermd. De politie heeft in de morgen een verdachte aangehouden voor de schietpartij in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren