DNA-spoor aangetroffen op explosief woning Postwagendrift in Batau Zuid

Vrijdag 4 augustus gaat er rond 03.30 uur voor de eerste keer een explosief af. Een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein raakt beschadigd. De verdachte ging zonder handschoen te werk en het team Forensische Opsporing onderzoekt een mogelijk DNA-spoor op het explosief.

Woning verzegeld
Het is iets na 03.30 uur op vrijdag 4 augustus, als de bewoners aan de Postwagendrift een harde knal horen. Hun woning is beschadigd geraakt door de explosie. Een verdachte die op beeld iets tegen de voordeur aanplakt, een ontstekingssnoer uitrolt en vervolgens op afstand het explosief laat afgaan, gaat er daarna mogelijk op een (motor)scooter vandoor. De bewoners met twee kinderen zijn geschrokken en alarmeren de politie. De burgemeester heeft besloten om de woning voor enkele weken te verzegelen. Dit betekent dat de woning momenteel niet bewoond wordt.

Forensische Opsporing onderzoekt DNA-spoor
Het bleef niet bij een eerste keer. Zaterdag 12 augustus is het opnieuw raak, maar een uur later. Rond 04.30 uur gaat er weer een explosief af. Het vermoeden is dat het hier om dezelfde verdachte gaat als de dader op 4 augustus. Nog een explosief, een ontstekingssnoer en een scooter als mogelijk vluchtvoertuig. De verdachte is te werk gegaan zonder handschoen, waardoor er vermoedelijk een DNA-spoor is achtergebleven. De Forensische Opsporing (FO) van de politie onderzoekt op dit moment of er een DNA-hit uit kan komen en of er een persoon aan gekoppeld kan worden.

Mogelijke vluchtroute deels in kaart
De recherche heeft inmiddels een mogelijke vluchtroute kunnen achterhalen. De verdachte zou dus vermoedelijk bij beiden keren gebruik hebben gemaakt van een (motor)scooter en richting Utrecht zijn gevlucht.

Help mee
U kan meehelpen. Heeft u informatie of vermoedens wie er misschien achter deze explosies zit? Meld dan uw informatie helemaal anoniem. Dit kan online via meldmisdaadanoniem.nl. Ook is het mogelijk om het anoniem telefonisch door te geven via 0800 – 7000 of bel ons via 0900 – 8844. Je tip doorgeven via onderstaand tipformulier is ook mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk