Diverse activiteiten in Fort Vreeswijk

De komende periode heeft Dorpshuis Vreeswijk weer diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je op 30 maart ontspannen met Taoïstische Tai Chi™. Is er SOEP op ZONDAG en vanaf 21 april je eigen rap maken. Op 6 mei houdt Dorpshuis Fort Vreeswijk voor de tweede maal een plantenmarkt. Dorpshuis Vreeswijk is gevestigd op Fort Vreeswijk 1 in Vreeswijk.

Ontspannen met Taoïstische Tai Chi™
Op donderdag 30 maart organiseert de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland van 14:00 tot 16:00 uur een Open Huis in het Dorpshuis, Fort Vreeswijk 1. Vanaf donderdag 6 april start op deze locatie en tijd een nieuwe wekelijkse beginnersklas Taoïstische Tai Chi™ kunsten. Dit is een goede gelegenheid om vlakbij kennis te maken met deze Chinese bewegingskunst. De bewegingen worden aangeleerd op een natuurlijke manier, met geduld maar vooral met veel plezier.

De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland is een internationale vrijwilligersorganisatie die dit jaar zijn 47-jarig bestaan viert en actief is in 26 landen. In deze omgeving wordt ook les gegeven in Houten, Utrecht en Driebergen. Het lidmaatschap van de vereniging opent vele deuren naar nieuwe ervaringen waarbij de tai chi de verbindende factor is. Gezonder en gelukkiger worden? Dat kan nu beginnen!

Cursus ‘Maak je eigen rap’
Bij Fort Vreeswijk wordt vanaf vrijdag 21 april van 19.00 uur tot 21.00 uur de cursus gegeven ‘Maak je eigen rap’ voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en wordt gegeven door de bekende rapper Josbros. De kosten bedragen 75 euro voor de hele cursus. Inschrijven voor de cursus kan door het sturen van een mail naar dorpshuisvreeswijk@gmail.com. Deelnemers leren door door schrijf- en luisteropdrachten om een eigen rap te maken.

Rapper Josbros komt uit Nieuwegein. Hij is bekend van de tracks ‘Utregse UFO Piloot’ en ‘Andre Kuipers’. Na twee​ 101Barz sessies en twee albums in eigen release te hebben uitgebracht heeft hij een platencontract binnen weten te slepen bij het label Noah’s Ark.

SOEP op ZONDAG
Eind maart start het Dorpshuis met een nieuwe activiteit ‘Soep op zondag’ en wel op elke laatste zondag van de maand, zolang het zomertijd is. Vrijwilligers staan voor de gasten klaar om in de dorpshuiskeuken ‘Bunker’, een heerlijke maaltijdsoep te bereiden. Wie tussen 15:00 uur en 17:00 uur binnenloopt kan een heerlijke kop soep geserveerd krijgen met een heerlijk broodje. De kosten daarvan bedragen € 2,50. De eerste soep op zondag is op zondag 26 maart, gelijk met de start van de zomertijd. De tweede is op 30 april.

Met deze nieuwe activiteit willen zij verbinding leggen tussen het Dorpshuis als wijkvoorziening en het Fort als cultuurhistorische-  én als recreatieve plek. In de nabije toekomst zal de soep op zondag dan ook gekoppeld worden aan een culturele activiteit.  Wijkbewoners, wandelaars, fietsers, museumbezoekers, belangstellenden: Iedereen van jong tot oud, is van harte welkom!

Plantenmarkt
Op zaterdag 6 mei houdt dorpshuis Fort Vreeswijk voor de tweede maal een plantenmarkt. Naast dat het een ideale start is om te worden geïnspireerd,  kan er ook gezellig even een kopje koffie worden gedronken en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Met de planten aankopen wordt het dorpshuis gesteund en is men bij de eerste zonnestralen verzekerd dat tuin en balkon spoedig zullen veranderen in een bloemenpracht met een schat aan kleur.

Tip voor vaders en kinderen: De plantenmarkt wordt een week voor Moederdag gehouden en u weet het vast; bloemen en planten zijn traditioneel nog steeds het meest gewaardeerd als moederdag cadeau!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk