Dit zijn de voordelen van een wijnklimaatkast

Wijn blijkt nog altijd het favoriete alcoholische drankje van ontzettend veel Nederlanders. Met name tijdens de feestdagen genieten we met volle teugen van een fles wijn. Toch zijn er ook veel mensen die dit wekelijks of zelfs dagelijks doen, wat in sommige gevallen leidt tot verslaving met alle gevolgen van dien. Hier moet je natuurlijk goed op letten, want dat wil je uiteraard liever niet overkomen. Wat je wel wilt overkomen is het drinken van een lekker glaasje wijn. Hierbij is het belangrijk dat de fles wijn goed bewaard wordt, wat niet mogelijk is in een prachtige Rains rugzak. In plaats daarvan is het aan te raden om een wijnklimaatkast te kopen. Wat de voordelen van zo’n speciale wijnkast zijn kun je in dit artikel lezen.

Direct op temperatuur
Je wilt de wijn natuurlijk op de juiste temperatuur uitserveren. Hierdoor zal de smaak van de wijn immers echt tot recht komen. Doordat je de flessen wijn bewaart in een wijnklimaatkast zal de drank opgeslagen liggen op de gewenste temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de wijn direct op temperatuur is om uit te serveren. Dit is het geval doordat je voor het gros van de direct te consumeren wijnen dezelfde bewaartemperatuur kunt hanteren als de temperatuur waarop je de wijn het beste uit kunt serveren. Door een wijnklimaatkast aan te schaffen en in te zetten zul je dus er dus nooit meer aan hoeven denken om de fles wijn precies op tijd uit de koelkast te halen. Je timing hoeft niet meer spot on te zijn.

Geen UV straling
Wijn zit bijna altijd in een bruine of groene fles, dat heeft een reden. Ultraviolet licht, waaronder zonlicht, zal namelijk veel effect hebben op de chemische samenstelling van de alcoholische drank. Het zal de smaak niet ten goede komen, terwijl het ook de kleur van de wijn zal veranderen. Het bruine of groene glas zal het UV licht tegen moeten houden, maar dit doet het niet volledig. Een wijnklimaatkast kan dit probleem oplossen. Deze speciale wijnkasten zijn namelijk voorzien van een glazen deur met UV filter. Dit zal het ultraviolet licht dus wel tegen houden, terwijl je alsnog ook een mooi zicht hebt op je wijnvoorraad.

Geen lichte trillingen
De wijnklimaatkast is op zo’n goede manier ontworpen dat het geen last zal hebben van lichte trillingen. De kast zal dit namelijk goed op kunnen vangen. Voor je voorraad aan wijn is dit erg belangrijk, want het zorgt ervoor dat de flessen in alle rust bewaard worden. Wijn is namelijk nogal gevoelig voor trillingen, wat al helemaal het geval is bij de oudere flessen wijn. Door een wijnklimaatkast te kopen zal dit geen enkel probleem zijn. Dit is zelfs het geval als je in de buurt woont van een snelweg of spoorlijn, wat normaal gesproken wel degelijk effect kan hebben op de kwaliteit van de wijn.

Twee temperatuurzones
Je kunt een wijnklimaatkast eenvoudig instellen op de gewenste temperatuur voor allerlei verschillende soorten wijn. Dit is met name het geval als je kiest voor een kast met twee temperatuurzones. Je kunt beide zones dan namelijk apart van elkaar instellen. Dit is echt ideaal als je zowel witte als rode wijn wilt bewaren in de klimaatkast. De temperatuur zal hierbij bovendien constant zijn. Met andere woorden, er zal geen sprake zijn van een schommeling. Dit is in de meeste ruimtes van je woning wel het geval, wat natuurlijk niet goed is voor de wijn. Zowel de kwaliteit van de fles kan hierdoor slechter worden, maar het kan ook de houdbaarheid van de wijn verkorten. Bij een wijnklimaatkast is dit niet het geval.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren