Katern

Disc Golf in Park Oudegein herleefd

Kent u disc golf al? Disc golf is een individuele buitensport waar u een frisbee langs natuurlijke obstakels – zoals water en bomen – in de target (basket) werpt. In Park Oudegein is het disc golf parcours ink aangepakt en er staat nu een mooi parcours van 12 holes waar iedereen zonder kosten gebruik van kan maken. Onlangs deden de buurtsportcoaches en gymdocenten van het basis- en middelbaar onderwijs mee aan een clinic disc golf. Kom het vooral uitproberen en neem u eigen disc of frisbee mee.

Wethouder John van Engelen (sport): ’’Het disc golf park in Nieuwegein was één van de eerste parcours in Nederland toendertijd en is nu in de regio Utrecht het grootste disc golf parcours tot nu toe. Het is dus uniek en een mooie aanwinst voor iedereen om te gaan sporten en bewegen.’’

Daarnaast is er in het Natuurkwartier ook een kinderparcours aangelegd. Voor de buurtsportcoaches en gymdocenten is disc golf een mooie toevoeging in het aanbod van sporten en bewegen. Zij waren enthousiast over de clinic en zien zeker mogelijkheden om het disc golf verder te promoten.

Gemeente Nieuwegein heeft in samenwerking met Disc Golf Park Benelux het disc golf parcours vernieuwd. Het DiscGolfPark in Park Oudegein is ontworpen en gerealiseerd door DiscGolfPark Benelux – dankzij hen kunnen de DiscGolfers genieten van een heerlijk rondje Disc Golf in Nieuwegein.

Het wekelijkse club rondje begint iedere zondag om 10.00 uur. Het verzamelpunt is bij hole 1 – loop gewoon tegenover Jack’s Grillhouse het park in. Wil je op een ander moment met andere spelers afspreken, kijk dan op de FB Groep Disc Golf Nieuwegein. Bij vragen kunt u altijd mailen: club@dsadiscgolf.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren