Dierenweides gesloten in Nieuwegein

In verband met de uitbraak van een zeer besmettelijke variant van vogelgriep in Hekendorp bij Oudewater, zijn sinds zondagmiddag 16 november j.l. alle dierenweides in Nieuwegein inclusief de kinderboerderij in het Natuurkwartier met onmiddellijke ingang voor het publiek gesloten. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) ziet toe op de naleving van zowel het vervoersverbod als de ophokplicht. Ook voor Nieuwegeiners met pluimvee geldt dat zij hun pluimvee afgeschermd in hun hok moeten houden. In ieder geval tot aanstaande woensdag.

Alle gevogelte zijn inmiddels door de medewerkers en vrijwillgers van de kinderboerderij opgehokt. Ook geldt er een vervoersverbod. Vanaf woensdagmiddag mogen kinderboerderijen alleen de deuren openen, wanneer ze het pluimvee helemaal kunnen afschermen van de rest van de dieren en de bezoekers. Deze maatregelen zijn genomen omdat de variant van de vogelgriep ook voor mensen gevaarlijk kan zijn. De vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland benadrukt dat op geen enkele kinder- of stadsboerderij vogelgriep is aangetroffen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren