Dierenweides blijven open

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft donderdag 6 november unaniem besloten dat de Dierenweides in 2015 niet worden gesloten. Dit gebeurde naar aanleiding van een amendement waarvoor het CDA het initiatief nam en wat vervolgens samen met de PvdA werd gemaakt.

De gemeenteraad benadrukt dat dierenweides een belangrijke sociale en maatschappelijke functie hebben. Bovendien is er de afgelopen twee jaar door verschillende partijen fors geïnvesteerd in de Dierenweides in Galecop en het Wenckenbach Carré. Het college gaat de komende maanden in ‘gesprek met de stad’ om met de stad een stadsvisie opstellen.

De Raad heeft het college nu opgedragen om het onderwerp dierenweides mee te nemen in die gesprekken, maar vindt ook dat het college hierover in gesprek moet gaan met de direct betrokken bij de Dierenweides zoals Lister, vrijwilligers en wijknetwerken. Daarnaast gaat het college op zoek naar aanvullende en/of nieuwe financieringsmogelijkheden om de Dierenweides ook na 2015 open te kunnen houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk