Dierenopvang voor o.a. Nieuwegein start Crowdfundactie

Nu alle gebruikelijke evenementen en braderieën vanwege COVID-19 zijn afgelast moeten organisaties die afhankelijk zijn van collectes en giften op andere manieren aan donaties komen. Zo ook Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken waar Nieuwegein onder valt. De stichting staat elk jaar op tal van lokale braderieën en evenementen om donaties op te halen voor het dierenasiel en de dierenambulance. Nu dit niet kan heeft de stichting een online Crowdfundactie gestart om online te ‘collecteren’ en zo de nodige hulp aan hulpbehoevende dieren te kunnen blijven bieden. Inmiddels zijn twee donaties gedaan. Maar dat moeten er veel meer worden.

De Coronaperiode veroorzaakt een financiële klap voor Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. De stichting biedt sinds 1981 noodhulp aan dieren in de hele regio (Reeuwijk/Bodegraven tot Nieuwegein) met zowel de dierenambulance als het dierenasiel. Daarnaast verzorgt de stichting o.a. voorlichting op evenementen en scholen.

Ondanks dat het werk volledig door vrijwilligers wordt gedaan, zijn er veel kosten die doorlopen, zoals medische zorg, voeding, benzine voor de dierenambulance en verbruiksmiddelen in het asiel. Om die kosten te dekken is de stichting voor het overgrote deel afhankelijk van donaties, die onder andere afkomstig zijn van collecteren op bijvoorbeeld de Woerdense Koeienmarkt, het Heksenfestijn in Oudewater of de jaarmarkt van Montfoort. Nu alle evenementen zijn afgelast vanwege COVID-19 mist de stichting zeker zo’n € 3.000,- aan fondsen.

Steuntje in de rug voor dierenwelzijn in de regio
Om hiervoor te compenseren heeft Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. een online Crowdfundactie gestart. Met de actie hoopt de stichting voldoende geld op te halen om (medische) noodhulp te kunnen blijven verlenen aan dieren in de regio. De dierenambulance rukt gemiddeld zo’n zes (!) keer per dag uit en ook de dieren in het asiel blijven verzorging nodig houden tot zij een nieuw thuis hebben gevonden.

Al eerder heeft de stichting door middel van Crowdfunding buitengewoon hoge kosten weten te dekken, namelijk voor de operaties van pup Fellow en kat Toon. De stichting laat weten de toen geboden steun als hartverwarmend te hebben opgevat en hoopt nu ook op financiële steun om het brede werk te kunnen voortzetten. Ga hier naar de Crowdfundactie van de Stichting Dierenhulpverlening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren