Dierenbeul actief in Hoog Zandveld

Een van onze BuurtWhatsAppers heeft zojuist melding gemaakt gebakken spons in zijn tuin. De spons is gevonden aan de Zonnebloemstraat in Hoog Zandveld. Andere aangesloten BuurtWhatsAppers maken ook melding dat er gelijkend materiaal elders in de wijk zou liggen. Verzocht wordt het materiaal te verzamelen in een zakje en over te dragen aan de politie.

Gebakken spons is een huis-tuin-en-keuken spons gebakken in (frituur)vet met het doel er een voor honden en katten lekkere lucht en smaak aan te geven. In de maag zwelt de spons door het maagsap op. Als het meezit wordt het dier misselijk en braakt het de spons weer uit. Als dit niet lukt kan het zorgen voor een afsluiting van de maag of verstopping verderop in het darmkanaal. Dit gaat gepaard met hevige buikpijn en is levensbedreigend. Voor kleine honden en katten kunnen kleine hoeveelheden al fataal zijn.

Door braken op te wekken is het meestal mogelijk de spons uit de maag te verwijderen. Geef geen water, dan zwelt de spons mogelijk nog verder op. Geef geen zout om braken op te wekken, dit kan een zoutvergiftiging geven. Als de spons inmiddels al in de darm is vastgelopen, is in de meeste gevallen een operatie noodzakelijk.

Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s van de vondst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk