Dierenbescherming Afdeling Utrecht

De Dierenbescherming Afdeling Utrecht e.o. heeft subsidie gevraagd voor het verminderen van de zwerfkattenproblematiek. Die subsidie is geweigerd omdat de raad noch daarvoor geld beschikbaar heeft gesteld noch een deelverordening en/of beleid daarvoor vastgesteld. Bovendien wordt aan het dierenasiel Rijpickerwaard subsidie verstrekt voor o.a. het zwerfkattenprobleem. Tegen dit besluit maakt de Dierenbescherming bezwaar omdat zij de opvang in het asiel niet voldoende vindt.

Er is sprake van een probleem en daarvoor biedt de dierenbescherming een oplossing, maar heeft geen geld. Er is een wettelijke grondslag nodig om subsidie te kunnen verlenen. Deze is er niet, nu de raad geen verordening of beleid op dit punt heeft vastgesteld en evenmin geld beschikbaar heeft gesteld. Om deze reden is de weigering subsidie te verlenen terecht.

Hoewel de activiteiten van de Dierenbescherming op zich zelf waardering verdient, betekent dat nog niet dat daarvoor een subsidie moet worden verstrekt. De raad heeft andere prioriteiten gesteld. De bezwaren zijn dan ook ongegrond. Het besluit tot weigering van de subsidie blijft gehandhaafd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk