Diefstal op bestelling in Nieuwegein

Het zal je maar gebeuren. Je wilt naar je werk gaan, stapt in je auto en weg stuur. Dat is meer auto-eigenaren overkomen in de wijk Batau Noord. In deze wijk hebben dieven hun slag geslagen om bij meerdere voertuigen het stuur te stelen. Dit gebeurde in de nacht van maandag 12 juni 2023 op dinsdag 13 juni jl. Het lijkt te gaan om ‘diefstal op bestelling.’

De diefstallen vonden plaats in de Muntenbuurt op de Pallasburg, Minervaburg en Apolloburg. Bij alle voertuigen werd een ruitje ingetikt en daarna werd het stuur van het voertuig gestolen.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen. Mocht u deze nacht iets opvallends gezien of gehoord hebben, verzoeken zij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Steeds vaker diefstal op bestelling
Je hoort het steeds vaker: autodiefstal op bestelling. Wagens worden bijvoorbeeld opengebroken voor alleen de airbags, een stuur of katalysator. Of auto’s die worden gestolen omdat het merk toevallig in trek is.

De politie geeft aan dat alle inbraken en diefstallen worden onderzocht. Als er een patroon zichtbaar is, kunnen maatregelen worden genomen, zoals extra surveillance. Mensen mogen ook de politie bellen als ze iets verdachts zien in hun wijk of straat, bijvoorbeeld onbekende bestelbusjes die rondrijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk