Katalysatoren Toyota Prius geliefd bij dieven

Dieven hebben het de afgelopen tijd in de wijken Hoog Zandveld en Fokkesteeg gemunt op katalysatoren van auto’s. Het aantal diefstallen is de afgelopen tijd sterk toegenomen.

In de nacht van maandag 18 januari op dinsdag 19 januari is van meerdere Toyota Prius voertuigen, de katalysator weggenomen. Voor een gedupeerde betekent een diefstal een flinke kostenpost: 1.000,- tot 2.000,- euro.

De politie zoekt nu camerabeelden van de diefstallen. De daders hebben de diefstal vaak binnen enkele minuten gepleegd. De politie vraagt mensen alert te zijn. De criminelen komen vaak uit Bulgarije.

Beschikt u over een camera, bijvoorbeeld een deurbel met camera, en zijn daar bijzonderheden op te zien? Dan hoort de politie in Nieuwegein dat graag. U kunt uw camera ook registreren op deze website.

Camera in Beeld
Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren