Dief ‘belt’ met gestolen parfumdoosje op Cityplaza

Winkeldieven hebben vaak een creatieve geest als het gaat om het omzeilen van detectiepoortjes. Maar een doosje parfum gebruiken alsof het een mobiele telefoon is? Dat hadden we nog niet eerder gezien.

Een man was afgelopen zomer zo in zijn nopjes met de truc dat hij hem twee keer gebruikte bij de Douglas in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. In totaal stal hij zo voor 260 euro aan Victor & Rolf-parfum. De politie kreeg lucht van de zaak en liet vandaag bewakingsbeelden zien in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

EERSTE KEER
Op 24 augustus sloeg de man voor de eerste keer toe. Op de camerabeelden zien we dat de man rustig aan komt lopen bij de herenparfums. Hij pakt twee flesjes Viktor & Rolf Spicebomb uit het schap. De andere flesjes zet hij weer vooraan, zodat niet direct opvalt dat er twee exemplaren ontbreken.

En dan komt het: de man loopt naar de uitgang en houdt daar de doosjes tegen zijn oor alsof hij aan het bellen is. Zo zijn de luchtjes hoger dan de detectiepoortjes en gaat er geen alarm af. De man verdwijnt met de twee flessen parfum, die samen zo’n 130 euro waard zijn.

TWEEDE KEER
Twee dagen later kan hij de verleiding niet weerstaan om de truc nog eens toe te passen. In eerste instantie loopt hij het Douglas-filiaal voorbij. Hij kijkt naar binnen, loopt door, maar bedenkt zich en loopt dan toch de de zaak binnen. Meteen gaat hij naar het schap met herenparfum. Weer pakt hij twee flesjes Viktor & Rolf Spice Bomb. De man kijkt nog even om zich heen, stopt ze de parfum in een plastic Hema-tasje en loopt weer druk ‘bellend’ weg.

Verdachte
– blanke huidskleur
– rond de 40 jaar
– blond haar met inhammen

TIPS
In totaal steelt hij 4 flesjes parfum van Viktor & Rolf voor in totaal 260 euro. Weet u wie dit is? Geef het dan door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

De parfumdief

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk