Katern

Dialezing en feestelijke boekpresentatie

Over de Ora et Labora, de oudste en meest bekende woonboot van Utrecht, verschijnt een boek. Het is geschreven door Museumwerfmedewerker Cisca de Ruiter en draagt de titel: “Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot”. De verschijning van het boek wordt gevierd met een lezing en een feestelijke boekpresentatie op 30 mei aanstaande bij de Museumwerf. Aanvang programma: 13.30 uur in het Theehuys van de Museumwerf aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk. Toegang: € 4,- pp. (incl. twee consumpties). Plaatsreservering via info@museumwerf.nl of museumwerf@museumwerf.nl. Of telefonisch tijdens kantooruren: 030 601 87 70 of 030 657 95 81.

Voorafgaand aan de presentatie neemt Cisca de Ruiter u tijdens een dialezing mee naar de uitstervende wereld van oude woonschepen. Zij verdiepte zich in hun achtergrond en onderzocht de persoonlijke geschiedenissen van tal van oude Utrechtse woonschepen. Tijdens de lezing passeren verrassende ontdekkingen de revue en vertelt Cisca hoe zij tot dit onderzoek is gekomen. Het boek over de Ora et Labora is een gevolg van dit onderzoeksproject.

Na afloop van de lezing wordt het boek gepresenteerd. De Ora et Labora krijgt dan ook een exemplaar overhandigd dat altijd bij het schip moet blijven. Daarmee wordt en blijft de Ora et Labora herenigd met haar verhalen die anders verloren zouden zijn gegaan. De Ora et Labora zelf is na afloop te bezichtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk