Dia-corner goed bezocht

Wat leeft er onder diabetici in Nieuwegein? Meer dan 50 bezoekers waren aanwezig bij de eerste Dia-Corner. Maandelijks worden met elkaar en samen met zorgverleners informatie en ervaringen uitgewisseld. Dia-Corner is een initiatief van de Diabetes Vereniging Nederland, bibliotheek De tweede verdieping, Gezondheidscentrum de Roerdomp en andere lokale organisaties.

Het eerste thema was; voeding. Diëtist Agnes Samsom,aangesloten bij Vialente, werkt in de gezondheidscentra Roerdomp en de Mondriaanlaan en gaf in haar lezing informatie over gezonde voeding. Zij benadrukt dat het bij diabetes vaak gaat om het aanleren van een ander voedingspatroon. Op zo’n manier dat je het ook kan volhouden, ook vaak samen met je gezin. Het belangrijkste doel is een gezond gewicht te bereiken en dat vast te kunnen houden.

Door feiten en fabels over voeding naast elkaar te zetten, kwam er veel reactie uit de zaal. Zoveel mensen, zoveel leefsituaties en zoveel mogelijkheden om een voedingspatroon aan te passen aan jouw gewenste situatie, waarin je je ook goed blijft voelen, ook om aan een goede kwaliteit van leven te kunnen vasthouden. Na afloop van de lezing werd nog levendig nagepraat over koolhydraten, gezonde en ongezonde vetten en bloedglucosespiegels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk