Denk mee over de nieuwe speeltoestellen in de wijk Galecop

Medio oktober afgelopen jaar is de gemeente Nieuwegein begonnen met het verwijderen van de speeltoestellen bij de speeltuin aan de Galecopperzoom naast de Toonladder. Bewoners van de wijk waren onlangs verbaasd dat deze waren weggehaald. De toestellen bleken allen houtrot te hebben en daardoor te gevaarlijk om nog langer te laten staan.

Samen met kinderen van 2 klassen van basisschool de Toonladder zijn twee nieuwe ontwerpen gemaakt, hieruit wordt binnenkort door de kinderen een keuze gemaakt. Verwacht wordt dat er met ongeveer acht weken weer een nieuwe speeltuin staat.

Ook is de gemeente onlangs begonnen met het weghalen van enkele speeltoestellen aan de Jacob van Ruisdaelhage, Dit i.v.m. de gebrekkige staat van de toestellen, waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. De rest van de speelplek wordt binnenkort ook getoetst. Iedereen die mee willen denken over (één of meerdere) vervangende toestellen, kan zich aanmelden bij Wijkcoördinator Sander Derksen: s.derksen@nieuwegein.nl. De wijkcoördinator zal dan een bijeenkomst organiseren om wensen en mogelijkheden te inventariseren. Hierin zal ook de jongerenwerker Rafael MOvactor en het Wijkoverleg betrokken worden.

De speelplek aan de Galecopperzoom

One thought on “Denk mee over de nieuwe speeltoestellen in de wijk Galecop

  1. Eric Bosman

    Volgens mij zijn er al nieuwe toestellen geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren