‘Dementie; de rol van casemanager’

‘Mijn vader wordt steeds vergeetachtiger en mijn moeder kan de zorg om hem bijna niet meer aan. Zij vraagt uit zichzelf niet om hulp. Is er iemand die haar hierbij kan ondersteunen?’ Op 28 maart is Hennie Vermeulen te gast in het Alzheimer Café. Zij werkt als casemanager bij het Mobiel Geriatrisch Team van Zorgspectrum. Dit team heeft als doel ondersteuning en begeleiding te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers zodat zij zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier thuis kunnen blijven wonen.

Annette Stock van Vitras CMD: ‘We bespreken in het Alzheimer Café wat een casemanager precies voor u kan betekenen en hoe dat in zijn werk gaat. Er is uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen. Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar. De gastvrouwen ontvangen u en maken u wegwijs.

Het Alzheimer Café wordt iedere vierde donderdag van de maand georganiseerd. De locatie is woonzorgcentrum Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein zuid. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk