Katern

Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein geselecteerd voor Oranje

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de WK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Ierland. Op vrijdag 6 april aanstaande hervat Nederland de WK-kwalificatiecampagne in het Philips Stadion in Eindhoven met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland. Vervolgens reist het team af naar Dublin waar op dinsdag 10 april het duel tegen Ierland op het programma staat. Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein, spelend bij Arsenal in Engeland is geselecteerd voor het duel.

Noord-Ierland was tweemaal eerder tegenstander van het Nederlands vrouwenelftal. Beide EK-kwalificatiewedstrijden vonden plaats in 1990 en eindigden in een ruime overwinning voor Nederland. Ook tegen Ierland heeft Oranje een positief saldo. Van de acht duels wist Nederland er vijf te winnen en driemaal werd er gelijkgespeeld. Op 28 november 2017 speelden de Oranjevrouwen in deze WK-kwalificatiereeks al tegen Ierland. In Nijmegen eindigde het duels destijds in een 0-0 gelijkspel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren