Definitieve Binnenstad-plannen B&W: zakdoeken klaar?

Met ernstige teleurstelling heeft het bestuur van de Stichting Geinbeat kennis genomen van de definitieve plannen die het college van B&W Nieuwegein heeft met de binnenstad. Dat het door de stichting al jarenlang bevochten poppodium niet op korte termijn zou zijn gerealiseerd, was al geen verrassing. Maar dat nu blijkt dat hun plan gewoonweg niet van de grond dreigt te komen, omdat het college de prioriteiten ergens anders legt is toch wel een grote – niet helemaal te begrijpen – domper.

Al jaren roept de politiek van Nieuwegein van de daken dat er te weinig voorzieningen zijn voor jongeren en voor jongerencultuur. Het betreft hier dan voornamelijk het grote gebrek aan een discotheek en een eigen poppodium. Enkele jaren geleden heeft dat geresulteerd in het opzetten van een aantal commissies/projektgroepen, waarin – naast de Stichting Geinbeat – ook theater/kunstencentrum de Kom, de bibliotheek en het bioscoopconcern Wolff zitting hebben. Uit dit soort praatsessies zijn diverse rapporten in de openbaarheid gebracht (“Beton Moet Bloeien”, “Een Kloppend Stadshart” en meer van dit soort mooie titels).

In deze rapporten werd steevast de wens van de Stichting Geinbeat onderstreept, zij het iedere keer in andere vormen. Was het allereerste plan nog een eigen, onafhankelijk poppodium, later werd dat al gauw een podium onder de vleugels van het theater (waar wij overigens geen enkel probleem mee hebben gehad!), om uiteindelijk te worden samengevoegt aan een discotheek. En daar is dus gelijk het probleem geboren: men gaat nu zitten wachten tot er een initiatiefnemer/uitbater voor deze discotheek op gaat staan, die een plan op tafel legt zonder gaten in de begroting!! Deze ondernemer moet het poppodium ook voor lief nemen.

Dit alles heeft dus tot resultaat dat het plan “discotheek/poppodium” in box Y terecht is gekomen en daar tot nader order ook blijft.

In een voorgesprek met wethouder Breuer is gebleken dat dit inderdaad zou kunnen leiden tot het helemaal niet doorgaan van dit voornemen. Geen discotheek, geen poppodium. Dus ook geen uitgaansgelegenheid voor Nieuwegeinse jongeren en geen podium voor de Nieuwegeinse popmuzikant en/of pomuziekliefhebber. Lees hier de hele reactie van Stichting Geinbeat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren