Deel winst Rabobank Utr. voor lokale initiatieven

Rabobank Utrecht levert graag een bijdrage aan maatschappelijke lokale projecten en initiatieven. Via het Stimuleringsfonds stelt de bank een deel van haar winst hieraan beschikbaar. Omdat de Rabobank een coöperatie is, gaat deze winst niet naar aandeelhouders. Lokale organisaties kunnen een aanvraag indienen. Beslissen waar het geld uit het fonds heen gaat, is een van de taken van de ledenraad van Rabobank Utrecht. Hiervoor komen ze vier keer per jaar bij elkaar om alle verzoeken te bespreken en de financiële bedrage te bepalen. Afgelopen half jaar is er totaal
€ 71.683,- toegekend aan 27 projecten in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Utrecht.

Uiteenlopende initiatieven ontvangen een bijdrage. Van het Leidsche Rijn festival, speeltoestellen voor de Prins Willem Alexanderschool in Nieuwegein tot fietsles voor ouderen door stichting Portes in Utrecht. Rabobank Utrecht steunt projecten die iets positiefs betekenen voor de lokale samenleving, met als voorwaarde dat ze voor een grote groep mensen toegankelijk zijn. Zoveel mogelijk inwoners moeten er profijt van hebben. Een paar projecten worden uitgelicht.

Sport, spel, theater, muziek, ontmoeting, plezier en ontspanning. De kindervakantieweek (KVW) is voor kinderen uit Nieuwegein die komen uit een gezin met lage SES. Zij kunnen vaak niet op vakantie. Deze vakantieweek geeft de kinderen van 4 t/m 12 jaar alsnog een vakantiegevoel. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol om de kindervakantie tot een succes te brengen. Rabobank Utrecht steunt vanuit het Stimuleringsfonds de KVW met een bijdrage van € 3.000,-.

Een schoolplein zonder speeltoestel, omdat deze is afgekeurd en verwijderd. Prins Willem Alexanderschool in Nieuwegein organiseert daarom elke maand acties om de aanschaf van het speeltoestel te kunnen realiseren. Het Stimuleringsfonds helpt de school met een bijdrage van € 2.500,-, zodat de kinderen het volgend schooljaar weer hun eigen speeltoestel hebben. Maar ook in het weekend en in vakanties op het schoolplein kunnen spelen.

Wil je weten welke projecten Rabobank Utrecht in haar werkgebied allemaal ondersteund? Kijk dan op de website van Rabobank Utrecht onder Stimuleringsfonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk