Debuutalbum voor cellist Joost van Dongen uit Nieuwegein

Aankomende vrijdag brengt de 36-jarige Joost van Dongen uit Nieuwegein zijn debuutalbum ’The Ageless Gate’ uit. (Beluister hem alvast hier) Een album boordevol instrumentale muziek die sterke beelden oproept. De dertien nummers vertellen samen een verhaal dat drie eeuwen omspant. Het start met een geheimzinnig artefact en culmineert uiteindelijk in een poort naar een andere wereld. Het verhaal wordt tussen de muziek door verteld in korte gesproken fragmenten door stemacteur Chris Einspahr.

De cello is de basis van het album, dat varieert van cello-trio’s tot nummers met cello, drums, gitaar en toetsen. Unieke muziek met een eigen sound die gaat van melodieus en euforisch tot duister stuwende celloritmes. Joost: “De cello staat vooral bekend als een klassiek instrument en als achtergrondinstrument, maar cello is veel meer dan dat. Ik vind het leuk om te experimenteren en verkennen wat er nog meer mee kan. Ik heb inspiratie gehaald uit rock, minimal music en game soundtracks en door de hoofdrol voor de cello is het echt iets bijzonders geworden.”


Joost is een 36-jarige cellist uit Nieuwegein. Hij componeerde eerder de soundtrack voor de game Proun, speelde in de band Distance en in het Kunstorkest, en heeft meegespeeld op vele jamsessies. Vanaf 2012 heeft hij veelvuldig opgetreden met Cello Fortress, met optredens in onder andere Canada, Tsjechië, Ierland en natuurlijk Nederland. Cello Fortress is een unieke combinatie van computergame en live geïmproviseerde cello muziek. Naast muzikant is Joost ook game developer: hij werkte onder andere mee aan de games Awesomenauts, Blightbound en De Blob. Het album The Ageless Gate heeft hij in eigen beheer gecomponeerd en opgenomen, met bijdragen van bevriende muzikanten op drums, gitaar, bas, percussie, zang en viool.

Voor muzikanten is er een leuk extraatje: op Joost’s website is bladmuziek van alle tracks te downloaden, voor cello, viool en altviool. De CD winnen? Dat kan als je meedoet met deze prijsvraag.

The Ageless Gate is vanaf 26 maart te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, YouTube en vele andere streaming services. Wie liever een fysiek exemplaar heeft, kan mailen naar joost@joostvandongen.com om een CD te bestellen, inclusief boekje en bonus-CD.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!