De Zwerver verlaat Nieuwegein

Zaterdagavond 13 september vindt bij Museumwerf Vreeswijk een lezing plaats over het woon-/atelierschip De Zwerver.

Drie en een half jaar geleden kwam het oudste woon-/atelierschip De Zwerver, uit 1900, naar Museumwerf Vreeswijk. Deze bijzondere, tijdelijke gast boeide honderden bezoekers met haar originele, antieke en wonderlijke interieur. Dit ooit landelijk beroemde schip zal de Museumwerf komend najaar weer verlaten.

De Zwerver vertrekt dit najaar naar een overdekte werf voor een complete restauratie. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan en omdat er nieuws is over de toekomst van het atelierschip, organiseert Museumwerf Vreeswijk een dia-lezing. De lezing belicht het verleden, heden en de toekomst De Zwerver. Na de lezing neemt de werf officieel afscheid. Tot slot is er een rondleiding bij lamplicht. De lezing is voorlopig de laatste gelegenheid kennis te nemen van het verhaal van De Zwerver.

De avond begint om 19.00 uur met een ontvangst in het Theehuys. Om 22.00 uur wordt afscheid genomen van De Zwerver met een rondleiding bij lamplicht.
De sprekers deze avond zijn Peter Tops & Jacqueline Visser van de Stichting De Zwerver en Cisca de Ruiter namens de Museumwerf Vreeswijk. De toegang tot de lezing bedraagt € 4,– pp incl. 2 consumpties. Graag tijdige plaatsreservering via info@museumwerf.nl of via 030-6579581 of 030-6018770 (kantooruren).

Gedurende het Werfweekend op 6 en 7 september en tijdens het Open Monumentenweekend, op 13 en 14 september, is het atelierschip opengesteld voor publiek. Daarna blijft zij tot haar vertrek, nog elke derde zondag in de maand te bezichtigen. Na vertrek is bezichtiging voor onbepaalde tijd uitgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk