De Zwarte Cobra (71) vrijgelaten uit gevangenis van Nieuwegein

De van een dubbele moord verdachte crimineel Henk Rommy (71), ook wel bekend als de Zwarte Cobra, is afgelopen week vrijgelaten uit de gevangenis van Nieuwegein. Eerder besliste de Amsterdamse rechtbank dat Romy zijn proces in vrijheid mag afwachten wegens gezondheidsproblemen. De Surinaams/Utrechtse drugscrimineel zou last hebben van hartkwalen.

De Zwarte Cobra kwam begin 2021 terug naar Nederland nadat hij was vrijgelaten na 20 jaar cel in Amerika wegens voorbereiding van xtc-smokkel. De Surinaams/Utrechtse drugscrimineel werd bij zijn aankomst in Nederland direct weer in detentie geplaatst omdat hij nog een oude celstraf uit 2001 van veertien maanden moet uitzitten vanwege een drugsdelict.

Ook van het geven van een opdracht voor een dubblele moord in Antwerpen wordt De Zwarte Cobra beschuldigd. In het bekende Passageproces verklaarde de kroongetuige, Peter La Serpe eerder, dat het De Zwarte Cobra was die opdracht had gegeven om de diamant- en hasjhandelaar Shamel en zijn vriendin om te leggen. De Zwarte Cobra zou namelijk een schuld hebben van ruim een miljoen euro bij hen. En daar wilde hij vanaf.

Bij het verlaten van de gevangenis in Nieuwegein werd Henk Romy alias De Zwarte Cobra door zijn familie en vrienden onthaald.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk