De Zonnebloem afdeling Nieuwegein Noord viert 50-jarig bestaan

Op 10 maart 2024 bestaat de Zonnebloem in Nieuwegein Noord maar liefst 50 jaar! En dat gaat gevierd worden met een met een groot muzikaal feest op woensdag 13 maart aanstaande in het Petanque Centrum aan de Galecopperzoom 1 in de wijk Galecop.

In de afgelopen 50 jaar heeft De Zonnebloem in Nieuwegein Noord het leven van heel veel mensen met een lichamelijk beperking kunnen verrijken. Met persoonlijke aandacht, uitstapjes, activiteiten en vakanties, maar ook door oplossingen te bieden op het gebied van mobiliteit en toegankelijkheid.

‘Ook de komende 50 jaar willen we relevant blijven. Of mensen nu samen met vrijwilligers leuke dingen willen ondernemen of vooral door de Zonnebloem gefaciliteerd willen worden bij het vinden van (rolstoel)toegankelijk vervoer, verblijf of vermaak. De Zonnebloem is er tenslotte voor iedereen met een lichamelijke beperking van 18 jaar of ouder’ aldus Hans Wielders, voorzitter van de Zonnebloem afdeling Nieuwegein Noord.

Het feest
Dit 50 jarig bestaan wordt op woensdag 13 maart 2024 gevierd met een groot muzikaal feest in het Petanque Centrum waar de gasten warm welkom worden geheten. Na de ontvangst met koffie en een gebakje, het openingswoord door voorzitter en loco burgemeester van Nieuwegein, volgt een muzikaal optreden van een zangeres en cabaretier/pianist. Vervolgens is er een lunch en een muziekbingo met hapjes en drankjes, waarna de dag wordt afgesloten.

Doelstelling en doelgroep
De vereniging stelt zich ten doel, met name door de inzet van vrijwilligers, het welzijn te bevorderen van en hulp te bieden aan langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen – vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen.

De visie, missie en verdere informatie
De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

  • De afdeling heeft momenteel 140 deelnemers met 26 vrijwilligers.
  • Inschrijven bij de Zonnebloem is gratis, geen contributie.
  • In de eerste plaats bezoeken onze vrijwilligers de deelnemers thuis voor een praatje en koffie of thee. Dit zijn de bezoek deelnemers. Afhankelijk van de wens gebeurt dat eens in de 3 à 4 weken.
  • Daarnaast zijn er contact deelnemers die worden enkel op de hoogte gehouden van de activiteiten die wij organiseren en krijgen daarbij een inschrijf formulier om deel te nemen.

Wilt u meer weten over de afdeling Nieuwegein Noord van de Zonnebloem, kijk dan op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk