De winst van maatschappelijk betrokken ondernemen

Partners van Samen voor Nieuwegein waren dinsdag 11 december jl. vroeg in de ochtend te gast bij Zorgspectrum, locatie De Geinsche Hof. Tijdens een ontbijtbijeenkomst leerden zij Zorgspectrum en elkaar beter kennen en zagen zij met eigen ogen wat maatschappelijk betrokken ondernemen de zorgorganisatie oplevert.

Mirjam Groenendijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgspectrum, nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen in de zorg. Ook gaf ze het belang aan van samenwerken en maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) voor hun organisatie. Via Samen voor Nieuwegein al vele waardevolle matches tot stand gekomen voor de drie locaties Vreeswijk, De Geinsche Hof en Zuilenstein.

Tijdens een rondleiding kon iedereen met eigen ogen zien wat MBO De Geinsche Hof tot nu toe heeft opgeleverd. Zo heeft Ballast Nedam een grote bijdrage geleverd aan de winkel die onlangs geopend is. Medewerkers van de Rabobank klusten in de belevingstuin, bakten pannenkoeken en verzorgden een high tea voor de bewoners. Medewerkers van Gemeente Nieuwegein ondernemen regelmatig activiteiten met de bewoners en lopen mee met de avondvierdaagse. In het internetcafé staan computers die door de Bibliotheek de Tweede Verdieping zijn geschonken. Leden van de Lions Club bakten al twee keer oliebollen voor de bewoners en verzorgden een optreden voor vrijwilligers van De Geinsche Hof.

En er staan weer nieuwe matches op de planning, onder andere met het NAS, die komt optreden met een aantal musici. Mariëtte Ippel, vrijwilligerscoördinator van De Geinsche Hof: “Zonder de bijdrage en inzet van betrokken ondernemers kunnen wij een stuk minder doen. We zijn dan ook ontzettend blij met alle mooie matches die er tot nu toe zijn gemaakt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren