De wind is weer in de zeilen

Hoe zorgen we voor meer duidelijkheid als het om evenementen gaat? Dat was de centrale vraag donderdag 28 nov bij de participatiebijeenkomst over evenementen. Organisatoren, wijkplatforms, horeca en iedereen die verder interesse had, was welkom. Vorig jaar vonden twee participatiebijeenkomsten plaats, een raadsinformatiebijeenkomst en is aan de hand van de uitkomsten een visie opgesteld; onder de naam De wind in de zeilen.

Helaas door een personeelswisseling en wethouder wisseling kwam de voortgang richting een vertaling naar de praktijk in een luwte. Maar de draad is door een enthousiast team weer opgepikt en gisteren zijn de verwerkte uitkomsten uit de eerdere bijeenkomsten voor het vervolg gepresenteerd en besproken.

De gemeente streeft naar één aanspreekpunt, tijdig overleg met organisator voorafgaand aan evenementen, het faciliteren van kennisdeling, het beschikbaar stellen van hekken en verkeersmaatregelen en een eenduidig subsidiebeleid.

Het was constructief kritische bijeenkomst met een goede opkomst. Nuttige tips en wensen van de betrokkenen op gebied van communicatie en samenwerking zijn meegenomen en krijgen hun plek in de uitvoeringsnota. De bedoeling is dat deze begin 2014 wordt vastgesteld door het college en kort daarna aan iedere geïnteresseerde gepresenteerd wordt tijdens een kennisdeling sessie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren