De Wet DBA een bloedbad voor zzp’ers?

Op 27 september behandeld de ondernemersvereniging BiZZp uit Nieuwegein een uiterst actueel thema: de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA). Er zijn volop signalen dat deze Wet het werk van de zzp’er geen goed doet. Als vereniging moeten we het daar dus over hebben!

De wet DBA, waarbij de VAR verviel, is in werking sinds 1 mei 2016. Ondanks dat er feitelijk door de Belastingdienst nog niet gehandhaafd wordt, zijn er grote consequenties voor freelancers en hun opdrachtgevers. In een interactieve presentatie wordt in vogelvlucht de consequenties van de wetgeving tot afschaffing van de VAR behandeld. De eerste gevolgen worden in beeld gebracht. Ook worden maatregelen besproken, die je zelf als freelancer of opdrachtgever kunt nemen om de grote risico’s als gevolg van de wet DBA te voorkomen.

Deze presentatie wordt gegeven door mr. drs. Joop der Weduwen in de Work’inMall aan de Borgstede 1 Nieuwegein. Joop is in vorige functies betrokken geweest bij de opzet van experimenten op het terrein van beoordeling van zelfstandigheid (zelfstandigheidsverklaringen) en is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de VAR. Als zelfstandig adviseur adviseert hij nu freelancers en opdrachtgevers hoe arbeidsrelaties vorm te geven rekening houdend met de juridische consequenties op, fiscaal en sociaal en arbeidsrechtelijk terrein.

De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Rond 21.00 uur kan nog nagepraat worden met een hap[je en een drankje. Iedereen met interesse in dit onderwerp is van harte welkom. Niet-leden betalen € 15,00 en zijn daarmee tevens tientjes-lid tot het einde van dit jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren