De Week van het Weven in Nieuwegein

Op zaterdag 24 mei zal om 15.00 uur de expositie ‘Hergebruik en Krantenartikelen’, worden geopend. Deze tentoonstelling van textielgroep Weefgein is in de K.C.N. galerie aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. De opening wordt verricht door Henk Satijn, voorzitter van het K.C.N. met toelichting van de dames van Weefgein.

Dit is tevens de start van de ‘Week van het Weven’ die door de landelijke weefvereniging, dit jaar in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland wordt georganiseerd. Op 40 locaties verspreid over die drie provincies is van alles op weefgebied te bewonderen. In Nieuwegein is op 3 plekken weefwerk te zien:

Renée Campagne laat met een expositie in het gezondheidscentrum aan de Mondriaanlaan een overzicht van haar werk zien. Deze expositie duurt tot 1 juli.

In de K.C.N. galerie is de tentoonstelling van textielgroep Weefgein te zien met als thema Hergebruik en Krantenartikelen. Op alle mogelijke manieren zijn gebruikte materialen verwerkt tot nieuwe producten. Vaak héél verrassend! Tevens zullen er demonstraties van verschillende manieren van weven gegeven worden.

In de wijk Zuilenstein houdt Tineke van Grol Open Huis. Zij toont beeldende dubbelweefsels, werk met tyvek en ander textielwerk. Ook laat zij zien hoe een (dobby) weefgetouw werkt. U bent daar welkom van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren