De VVD op bezoek bij Reinaerde de Grienden

De VVD in Nieuwegein bezocht 12 oktober woonlocatie de Grienden in Nieuwegein. Aanleiding voor het bezoek is de overheveling van overheidstaken in de zorg naar de gemeente.

De VVD wilt zich hier goed op voorbereiden. Zelfredzaamheid en participatiesamenleving zijn daarbij belangrijke onderwerpen. De bewoners van de Grienden lieten zien hoe dit in de praktijk tot uiting komt. Bij de Grienden wonen 23 oudere clienten met een verstandelijke beperking. Een groot deel van de clienten is op het gebied van zelfredzaamheid grotendeels afhankelijk van begeleiding.

De bewoners wilden heel graag een herfsttafel maken, en konden daarbij de hulp van de VVD delegatie goed gebruiken. Na een heerlijk kopje koffie en een gezellig praatje gingen de bewoners onder begeleiding van de VVD naar het naastgelegen park, op zoek naar herfstspullen. Er werd een mooie herfsttafel gemaakt en de zelfgemaakte attributen van de bewoners maakten het geheel helemaal af.

“Het was heel bijzonder om te zien hoe men door een beetje tijd vrij te maken, je een medemens zoveel plezier kan bezorgen. Het brengt variatie in hun leven. Het is goed zelf te ervaren hoe het is om in de wereld van kwetsbaren te stappen en hun het gevoel te kunnen geven dat ze er niet alleen voor staan. Ons bezoek werd bijzonder gewaardeerd door de bewoners en de begeleiding´, aldus Shekoen Ramautarsing, Raadslid VVD Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren