Festival van zeemanskoor De Brulboei in Vreeswijk

Op zaterdag 25 juni vindt vanaf twee pontons in de Oude Sluis in Vreeswijk het tweede Sluizenfestival van De Brulboei plaats. Een schitterende accommodatie in het hart van het oude schippersdorp. De omgeving van de sluiskolk biedt voldoende ruimte voor publiek. Ook vanaf de diverse terrasjes is het fantastisch toeven en luisteren naar de klanken van de koren, die aanwezig zijn. Een gevarieerd gezelschap.
Naast het organiserende zeemanskoor De Brulboei zijn uitgenodigd het in de regio goed bekend staande shantykoor Windstilte uit Vleuten-De Meern en het zeemanskoor De IJsselzangers uit Montfoort. Alle koren zullen twee keer 25 minuten zingen en gezamenlijk tussen 17.00 uur en 17.30 uur het festival afsluiten met een aantal heerlijke meezingers. Als intermezzo heeft de organisatie het Nieuwegeinse vrouwenkoor De Dolle Diva’s uitgenodigd. Zij zullen tussen 15.00 uur en 15.30 uur een aantal smartlappen en levensliederen ten gehore brengen. Voor het eerst zal dit 60-vrouw-sterke koor zich in hun thuisomgeving presenteren onder leiding van de nieuwe dirigente Ria Aukes.
Ook bij de afsluitende samenzang zullen ongetwijfeld een aantal dames zich tussen de zeebonken mengen om hun toontje mee te zingen. Al met al belooft het een echte happening worden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Brulboeien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk