De VVD Nieuwegein komt op voor kleinschalige detailhandel.

In de raadsvergadering van 29 maart 2007 was het onderwerp “grootschalige Detailhandel” in bespreking. Een kadernota die richting gevend is, richting gevend voor plannen, bestemmingsplannen en wijzigingen van of op bestemmingsplannen. 
Het bleek al direct bij de behandeling dat de inbreng van de VVD niet werd begrepen door met name vertegenwoordigers van de Middenstandsvereniging. Het onbegrip spits zich toe op het amendement dat de VVD fractie samen met de PvdA fractie heeft ingediend. 
De VVD fractie schaart zich achter het voorgestelde beleid maar heeft een correctie aangebracht op een passage over de vestiging van detailhandel in het gebied Hilde Kropstraat.De correctie is aangebracht door het ingediende amendement. 
Waarom dit amendement.De kadernota geeft aan waar in Nieuwegein wel en geen grootschalige detailhandel is gewenst. Over het gebied Hilde Kropstraat wordt ter maximale onderstreping aangegeven dat hier geen detailhandel dient te komen. Bij navraag aan het College in de Raadsvergadering wordt geantwoord dat deze passage er in is gekomen om iedere onduidelijkheid over de door de gemeente gewenste situatie in dit gebied weg te nemen. Geen detailhandel in dit gebied. Wij begrijpen dat standpunt en onderschrijven dit beleid. Het is beleid dat geheel in lijn is met het recentelijk vastgestelde bestemmingsplan. Het wederom in de Raadsvergadering uitspreken van het beleid is voor de VVD fractie een  voldoende signaal aan een ieder die hier andere plannen in gedachte zou hebben.Om dat signaal in de kadernota ‘grootschalige detailhandel’ vast te leggen zorgt volgens onze fractie alleen maar voor onduidelijkheid. 
Het bestemmingsplan is duidelijk voor dit gebied; geen detailhandel. En het bestemmingsplan heeft meer zeggenschap dan een kadernota die richtinggevend is voor toekomstig beleid.Uit het specifiek vastleggen van gewenst beleid aangaande één gebied in de kadernota zou kunnen worden afgeleid dat voor andere (alle andere!!!) gebieden wel detailhandel is toegestaan. 
Met name die laatste uitleg hebben wij zeker willen voorkomen. 
De VVD Nieuwegein is er dus nog steeds, ook voor de detaillisten en zelfstandige ondernemers.Ik hoop met deze uitleg dat het u duidelijk is dat wij met onze actie zijn opgekomen voor u en uw belangen. Bert QuaedvliegVVD fractielid 
Nieuwegein, 26-04-2007

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk