Katern

Het verhaal achter Eline Vere

Op vrijdagavond 23 oktober geeft Rémon van Gemeren, Couperus-deskundige en lid van het Couperusgenootschap, een lezing in de bibliotheek over Eline Vere. Zij is de hoofdpersoon uit het gelijknamige debuut van Louis Couperus, gepubliceerd aan het eind van de negentiende eeuw. Het verhaal over een Haags meisje uit een gegoede familie dat ten onder gaat, heeft na al die jaren nog niets aan kracht verloren. Maar wat maakt dit verhaal zo magisch? Daar zal Rémon van Gemeren zijn licht over laten schijnen.

Het boek is verfilmd en al enige malen op toneel opgevoerd, voor het eerst in 1918. Op 7 oktober speelt Het Nederlands Toneel in de Kom Eline Vere. Bezoekers van deze voorstelling en leden van de bibliotheek betalen € 6,00 voor de lezing op 23 oktober. Niet-leden betalen € 7,50. Kaarten haalt u in de bibliotheek of reserveert u via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Eline Vere.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren