De VVD-fractie draagt Herman Idema voor als wethouder.

De VVD-fractie heeft besloten om Herman Idema te vragen om het college van B&W namens de VVD te versterken. Herman Idema is geen onbekende voor de VVD, de gemeente en de Nieuwegeinse samenleving. Hij heeft diverse raadsperiodes als wethouder in Nieuwegein gewerkt met de aandachtsgebieden Onderwijs en Financiën.

Als raadslid heeft hij ook diverse termijnen meegedraaid in de gemeenteraad. Na zijn laatste termijn in 2006 is hij gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau wegens zijn verdiensten in het politiek bestuur werk. Herman is daarnaast werkzaam geweest bij de BOVAG en als leidinggevende in het beroepsonderwijs in de regio Utrecht.

De VVD-fractie is verheugd dat de heer Idema heeft ingestemd met het verzoek om tot het college toe te treden. Met hem wordt het college versterkt met iemand die o.a.:

– veel dossiers in historisch perspectief kan plaatsen
– meegewerkt heeft aan het huidige collegeakkoord
– als bestuurder actief heeft meegewerkt aan de opbouw van Nieuwegein
– als raadslid en wethouder betrokken geweest is bij de grote financiële herijkingsoperaties “Nieuwegein Kiest” en Ruimte Maken.

De VVD heeft er alle vertrouwen in dat de Herman Idema het tijdelijke wethouderschap tot een succes maakt. De VVD neemt met deze voordracht de volle verantwoordelijkheid voor een kwalitatief sterke voortzetting van het collegebeleid op basis van het collegeakkoord. Wij wensen Herman Idema, de leden van het College van B&W en de Raad een succesvolle samenwerking toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk