De voordelen van zakelijk elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn nu een levensvatbare, alledaagse vervoerswijze die zowel particulieren als bedrijven veel voordelen biedt. Door de overheden wordt er veel gestuurd op elektrisch rijden, en dat is met een reden. Fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel zijn natuurlijk, zoals de naam al zegt, fossiel. Dit betekent dat het ooit op is, en het steeds schaarser wordt. Dit drijft de prijs natuurlijk omhoog en daarnaast zijn ze vervuilender dan elektrische auto’s. In deze blog lees je een aantal voordelen van het zakelijk rijden van een elektrische auto.

Gemak
Een elektrische auto is allereerst zeer gemakkelijk om in te rijden. Geen gedoe met schakelen in files en eindigen met kramp in je kuiten, een elektrische auto schakelt vanzelf. Daarnaast zitten er vaak allerlei technologische features op een elektrische auto, zoals adaptive cruise control en vele systemen die de veiligheid optimaal maken. Ook een zakelijke laadpas is genieten van het gemak. Je scant deze en je kunt (snel)laden. Dit snelladen doe je vrijwel altijd bij grote zogeheten ‘charging-points’. Dit kan bij een tankstation zijn, maar ook op een grotere parkeerplaats of bedrijventerrein. Ook normaal laden kan met een laadpas wanneer een particulier zijn of haar oplaadpoort beschikbaar heeft gesteld voor het publiek. Dit werkt eigenlijk hetzelfde, en de laadpoorten kun je meestal zien op het navigatiesysteem van je auto.

Vervuiling
Natuurlijk zijn de lagere belasting kosten niet de enige reden om voor een elektrische auto te kiezen. In 2022, met de klimaatverandering hoog op de agenda, is er een dringende noodzaak voor ons allemaal om milieuvriendelijker te worden; en het kiezen van een duurzamer voertuig is een van de stappen in de goede richting. De regering doet er goed aan het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren om de CO2-uitstoot te helpen verlagen en de duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Unie en het klimaatakkoord van Parijs te halen. Door gebruik te maken van deze nieuwe stimuleringsmaatregelen kun je je steentje bijdragen om je eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. Om in aanmerking te komen, moet je bedrijfswagen 1-50 gram uitlaatemissies hebben. Dit betekent dat je auto dus echt een volledig elektrisch voertuig zal moeten zijn, in plaats van een van de vele hybride benzine/elektrische voertuigen die momenteel aan deze vereiste voldoen, samen met de vereiste elektrische actieradius. Ook moet het voertuig een bepaalde afstand kunnen afleggen op één volle accu. Dit verschilt per land. Als je aan deze criteria kunt voldoen, ben je goed op weg om je elektrische auto de weg op te krijgen en optimaal bij te dragen aan een schoner milieu en een gezonder klimaat.

Kosten
Ook de kosten zijn een groot voordeel van elektrische auto’s. De stijgende energiekosten (en daarmee dus brandstofkosten) maken het gebruik van een auto op benzine of diesel een stuk minder aantrekkelijk. Ook is een elektrische auto wanneer je hem zakelijk rijdt een stuk lager belast wat betreft bijtelling. De bijtelling is een percentage over de nieuwwaarde wat je jaarlijks bovenop je belastbare inkomen moet tellen. Dit kan dus aanzienlijk schelen, zeker bij duurdere auto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk