Katern

De verschillende manieren van wiet roken

In Nederland is cannabis gedoogd, wat betekent dat het niet volledig legaal is om het te hebben, roken of verkopen, maar dat het ook niet echt illegaal is. Nederland staat in de hele wereld bekend als het wietland en toeristen uit alle delen van de wereld komen vaak bij ons in Amsterdam op bezoek om wiet uit te proberen.

sticky roken

Wiet roken helpt veel mensen te kampen met hun stress en vaak is het een steuntje om te ontspannen. Ook wordt het vaak gebruikt als hulpmiddel tegen vermoeidheid; ofwel, na het roken van bepaalde soorten wiet val je als een blok in slaap! In dit artikel loop ik langs de verschillende manieren om cannabis te gebruiken.

Een joint roken
Om te beginnen kun je cannabis roken in de vorm van een joint. In dat geval stop je, net zoals je shag draait, de wiet in een vloeitje met een filter in de onderkant. Het is dan optioneel om er tabak bij te doen. Je kunt zelf leren hoe je een joint moet draaien door een aantal filmpjes op te zoeken, of je koopt je jointje kant en klaar bij de plaatselijke coffeeshop bij Den Haag bijvoorbeeld, waar ze altijd voorgedraaide joints klaar hebben liggen. Een joint kun je draaien met twee soorten cannabis: hasj en wiet. Wiet zijn de bloemtoppen van de wietplant en hasj is een concentraat van hars wat van de plant afkomt.

Een ‘edible’ eten
Naast de klassieke manier van cannabis in je systeem krijgen, namelijk door het te roken vanuit een papiertje, kun je cannabis ook nog op andere manieren in je lichaam toedienen. In de wereld van wiet zijn er creatieve alternatieven zodat je niet hoeft te roken. Je kunt namelijk ook high worden van iets eetbaars, waarin wiet is verwerkt. Bij het eten van een ‘edible’ moet je veel langer wachten op het effect van de wiet, omdat het via je maag wordt toegediend. Zodra het effect echter eenmaal toeslaat, kan dit intenser zijn dan het roken van een normale joint.

Een bong roken (gevorderd)
Een andere manier om wiet te roken is zonder het in een papiertje te doen. Je kunt namelijk bij je plaatselijke coffeeshop gewoonlijk een voorwerp genaamd een ‘bong’ kopen. Dat is een soort pijp waar je de rook uitzuigt en wat veel intenser is dan een joint roken. Ook hebben coffeeshops meestal websites waarop dit soort producten zijn te vinden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het kopen van cannabis? Neem een kijkje op https://flydenhaag.nl/ voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk