De Veldrakker beste lagere school in Nieuwegein

RTL Nieuws heeft samen met professor Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht een methode ontwikkeld om de eindtoetsscores van basisscholen te vergelijken. Iedere school kreeg een rapportcijfer. In Nieuwegein kreeg de OBS de Veldrakker het beste cijfer, een 9,2. De nummers twee en drie zijn respectievelijk geworden de Koningin Julianaschool (7,6) en gedeeld de Trompetvogel, de Meander en de Toonladder (7,4). Uit het onderzoek blijkt ook dat er behoorlijke verschillen bestaan tussen de provincies. Zo eindigen de scholen in Limburg en Utrecht bovenaan met respectievelijk een 8 en een 7,5.

De score is tot stand gekomen door iedere school te vergelijken met scholen die dezelfde soort leerlingen hebben, en er wordt gecorrigeerd voor het deelnamepercentage. Hoe beter de score is in vergelijking met de andere scholen, des te hoger het rapportcijfer. Doet een school het precies even goed, dan scoort die een 7. Het slechts scoorde de RK basisschool De Tweeklank met een 5,9. Klik hier voor een verdere vergelijk van de scholen in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren