De twee zwaar verwaarloosde gedumpte kittens zijn ingeslapen

In Nieuwegein zijn op oudejaarsdag twee gedumpte kittens gevonden. De diertjes werden in slechte gezondheid rond 15.40 uur aangetroffen in een zwart kratje naast een afvalcontainer op de parkeerplaats bij de Makro op industrieterrein Laagraven.

De twee kittens worden geschat op vier maanden. Ze hadden dikke buikjes, misvormde pootjes, zwarte ontlasting, lieten hun plas lopen en konden niet eten, drinken, staan of lopen. ‘Ze hebben in hun korte leventje vreselijk veel pijn geleden. Helaas hebben we ze na twee dagen intensieve behandeling moeten laten inslapen. Wij maken veel dierenleed mee, maar de conditie van deze kittens heeft ons extra hard geraakt, wij zijn verdrietig, geschokt en boos’ aldus de medewerkers van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. die zich over de kittens had ontfermd.

Na twee intensieve dagen van zorg heeft de stichting dan ook moeten besluiten om de twee kittens in te laten slapen. ‘We maken veel dierenleed mee, maar de conditie van deze kittens heeft ons extra hard geraakt. Wij zijn verdrietig, geschokt en boos’, aldus een medewerker van de stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Sonja Geyssens is duidelijk in haar reactie op Facebook toen zij het bericht las. Sonja: ‘Wat een triest en wreed dat ze dit deze beestjes weer hebben aangedaan, die misvormde pootjes moeten ze al bij de geboorte gezien hebben, waarom dan al niet gehandeld…zo wreed… kittens worden gratis bij asiels opgevangen, dus helemaal niet nodig om die beestjes eerst 4 maanden laten afzien en dan dumpen…hoop dat deze actie zich tegen de dader keert en hij of zij krijgen wat ze verdienen.’

Aangifte tegen dierenbeul
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. gaat aangifte doen tegen de dierenbeul. Om zoveel mogelijk informatie te kunnen delen met de politie, hoopt de stichting dat getuigen zich melden. Heb je op Oudejaarsdag op de parkeerplaats bij de Makro Laagraven iets gezien wat met het achterlaten van deze kittens te maken heeft of heb je andere informatie over deze twee kittens? Laat het de stichting zo spoedig mogelijk weten, zodat zij deze kunnen delen met de politie. Je kunt hiervoor bellen met het meldnummer 0348-414242 of mailen naar info@dierenhulpverleningwoerden.nl.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk